Bakstehuset på Ask er drevet av familien Magnussen/Kvarme.
Vi bygget et vedfyrt bakeri i hagen vår i 2013 for å bake litt lokalt. At det skulle komme flere tusen mennesker innom hagen vår i helgene var en stor positiv overraskelse.
Mor Mariann er hovedbakeren og driveren av bakeriet. Hun er utdannet diplombaker og konditormester, har 35 års erfaring fra bransjen. En kompromissløs fag-nerd som aldri går på akkord med kvalitet.
Far Ivar kommer fra en bakerfamilie, men ble trebåtbygger/skipsingeniør isteden. Han er det nærmeste vi kommer Petter Smart. Han har bygget bakeriet, den vedfyrte bakerovnen, restaurert Bakstebilen og holder hele det tekniske maskineriet i gang, etter endt arbeidsdag på sin dagjobb.
Barna Andreas, Marta og Maria er alle engasjert i driften.
Andreas har tatt svennebrev som baker (5.generasjon) og har vært på Bakerlandslaget. Han jobber nå delvis i bakeriet ved siden av studier.
Marta har stått i disken siden hun var 11 år, hun har kjørt Bakstebilen og elsker å lage kaffe og gode drikker.
Maria startet med å smøre former når hun var 5 år, og er oppvokst i bakeriet. Hun har vært med i salg både i bilen og i disken siden hun kunne regne pluss og minus. Hun har nå startet sin konditorutdannelse.
I tillegg til familien har vi ca 3-4 årsverk.
Er utdannet konditormester og diplombaker. Er handverksbaker på sin hals og elsker kreativitet og å lære noe nytt. Hun ser hver dag som en mulighet til å bake det beste produktet. Utvikling på smak, metode og kvalitet er det som motiverer. Hun har jobbet i både industri og håndverksbakeri/konditori, var med på oppstart av Godt Brød i 1995.
Har svennebrev som baker. Han har vært på bakerlandslaget. Å lage wienerbrød og laminerte deiger er hans styrke. Han liker å utvikle seg, skape nye produkter og perfeksjonere. Han har jobbet i ulike håndverksbakerier. Mat, vin og klatring er viktig i livet hans. Han liker å jobbe, så han har som regel flere jobber og frivillig arbeid gående samtidig, da får han gjort hobbyene sine om til arbeid.
Kathrine er bakerlærling. Hun var på utplassering hos oss i mange uker mens hun gikk på skolen, da reiste hun to timer med buss hver vei. Det sier mye om viljen hun har. Hun er oppvokst på gård, og har en enorm arbeidskapasitet. Alltid blid og positiv. Ikke redd for å ta en utfordring, hun venter stort sett på neste. En styrke sjelden å se hos en 18 åring. Vi er glad for å ha henne på laget!
Maria er yngste baksteungen. Hun utdanner seg nå til konditor, og jobber i familiebedriften når hun ikke jobber andre steder. Hun er oppvokst i et miljø der hun ikke vet om noe annet enn hardt arbeid og ærlig bakst. Hun er perfeksjonist på det hun holder på med. God på smaker. Har lidenskap og entusiasme. Har allerede begynt å konkurrere, og har ambisjoner om å få jobbe med de beste i
Askvegen 451
5307 ASK
30.juni
26./27.Juli kl 11-16
UKE 31: Man-FRE KL 12-17
Uke 32: Man-FRE KL 12-17
Uke 33: Man-FRE KL 12-17