Fagkompetanse og

Yrkesstolthet

Om oss

Bakstehuset på Ask er drevet av familien Magnussen/Kvarme.

Vi bygget et vedfyrt bakeri i hagen vår i 2013 for å bake litt lokalt. At det skulle komme flere tusen mennesker innom hagen vår i helgene var en stor positiv overraskelse.

Mor Mariann er hovedbakeren og driveren av bakeriet. Hun er utdannet diplombaker og konditormester, har 35 års erfaring fra bransjen. En kompromissløs fag-nerd som aldri går på akkord med kvalitet.

Far Ivar kommer fra en bakerfamilie, men ble trebåtbygger/skipsingeniør isteden. Han er det nærmeste vi kommer Petter Smart. Han har bygget bakeriet, den vedfyrte bakerovnen, restaurert Bakstebilen og holder hele det tekniske maskineriet i gang, etter endt arbeidsdag på sin dagjobb.

Barna Andreas, Marta og Maria er alle engasjert i driften.

Andreas har tatt svennebrev som baker (5.generasjon) og har vært på Bakerlandslaget. Han jobber nå delvis i bakeriet ved siden av studier.

Marta har stått i disken siden hun var 11 år, hun har kjørt Bakstebilen og elsker å lage kaffe og gode drikker.

Maria startet med å smøre former når hun var 5 år, og er oppvokst i bakeriet. Hun har vært med i salg både i bilen og i disken siden hun kunne regne pluss og minus. Hun har nå startet sin konditorutdannelse.

I tillegg til familien har vi ca 3-4 årsverk.

Ikke noe juks, bare ÆRLIG BAKST!

Møt våre bakere

Mariann

Er utdannet konditormester og diplombaker. Er handverksbaker på sin hals og elsker kreativitet og å lære noe nytt. Hun ser hver dag som en mulighet til å bake det beste produktet. Utvikling på smak, metode og kvalitet er det som motiverer. Hun har jobbet i både industri og håndverksbakeri/konditori, var med på oppstart av Godt Brød i 1995.

Andreas

Har svennebrev som baker. Han har vært på bakerlandslaget. Å lage wienerbrød og laminerte deiger er hans styrke. Han liker å utvikle seg, skape nye produkter og perfeksjonere. Han har jobbet i ulike håndverksbakerier. Mat, vin og klatring er viktig i livet hans. Han liker å jobbe, så han har som regel flere jobber og frivillig arbeid gående samtidig, da får han gjort hobbyene sine om til arbeid.

Sebastian

Lærling. Sebastians favoritt er også å lage wienerbrød og laminerte deiger. Han liker gode smaker og å utvikle seg. Han liker en utfordring og er ikke redd for å hoppe i noe nytt. Arbeidskapasitet og arbeidskraft er han styrke. Trening er viktig for han, så han sykler 2 mil hver vei for å komme på jobb.

Monica

Er den best utdannede av oss. Med doktorgrad i molekylærbiologi, bestemte hun seg for å bli baker i voksen alder. Hun begynte som lærling på Bakstehuset og jobber nå som baker. Hun har tatt med seg en viktig kjemiforståelse inn i bakingen, noe som gagner oss alle. Som svensk har hun tatt med masse spennende svensk inspirasjon til oss. Semla, kardemommebolle, osv. Tradisjonsbakst med gode råvarer, gode smaker, energisk og moro er beskrivende for Monica.

Ekstra åpent

24 & 25 juni

Neste helgeåpent

29-30 juni

Feriestengt

1-26 juli